Tel : +32 (0)3 383.63.48

 GSM : +32 (0)495.233.977

facebook51.png          email109.png

Copyright © 2015 Nina Wellness and Beauty All rights reserved.

Aromatherapie

Aromatherapie betekend: behandeling met gebruikmaking van geuren.

Aromatherapie is een eeuwenoude wetenschap en kunst in het gebruik van 'essentiele', ook genoemd 'etherische' oliën met als doel een groter welbehagen en schoonheid. Het is een zeer krachtige therapie, die zeker met respect moet worden gebruikt.

Aromatherapie wordt beschouwd als een "holistische" complementaire therapie.

Depositphotos_22594595_s-long.jpgDepositphotos_22594595_s-long.jpg

ESSENTIELE cq ETHERISCHE OLIE

Een essentiele olie is een vluchtige, geurige (aromatisch) stof die aan de plant geneeskrachtige eigenschappen en geur geeft. Het is een min of meer viscose vloeistof die aanwezig is in kleine druppels of zakjes in de plant.

Er zijn verschillende manieren om deze stoffen te extraheren van het plantmateriaal (o.a; stoomdistillatie - uitdrukken of expressie - extractie met solventen/oplosmiddelen en nieuwe methodes zoals CO 2 extractie en percolatie). Essentiële oliën vermengen zich niet met water, maar wel in olie (vb. amandel, zonnebloem,jojoba); alkohol; honing; eigeel; volle melk.

Zij worden al gebruikt sinds de oudheid als geneesmiddel en voor religieuze en schoonheids doeleinden. Elke ESOTHERISCHE OLIE heeft verschillende eigenschappen en gebruiken voor zowel fysieke als psychische en emotionele tekorten of aandoeningen. Zo is Lavendel een ehbo onder de kruiden : rustgevend, hoofdpijnen, brandwonden, insectenbeten, verzweringen.

Enkele eigenschappen van esotherische olie zijn : -anti-bacterieel; -ontstekingwerend; -antiseptisch; -opwekkend; -relaxerend.

De reukzin is een machtige tovenaar, die ons meeneemt over duizenden kilometers en door alle jaren van ons leven. De geuren van vruchten voeren me terug naar mijn huis in het zuiden, naar mijn stoeipartijtjes in de perzikgaard van mijn kinderjaren. Andere plotselinge en voorbijzwevende geuren kunnen mijn hart van vreugde laten zingen of doen ineenkrimpen van herinnerde smart. Ik hoef maar aan geuren te denken en mijn neus vult zich met allerlei aroma's die zoete herinneringen aan voorbije zomers en verre rijpende velden doen ontwaken.

-(Helen Keller)

Menu

weleda-side-banner.pngweleda-side-banner.png